Speel Mee!

Inschrijvingen 2021 geopend!

Hallo allemaal! Het is alweer een jaartje verder, en dat betekent dat SpeelMee Uithoorn er weer aan komt! Dankzij de versoepelingen van de regels en de voortgang in de vaccinaties hebben we weer een hele werkweek aan SpeelMee kunnen organiseren! Door de verbouwing van de scheg zal de week worden verdeeld over verschillende locaties, dus let daarop tijdens het lezen van ons programma.

 

Het programma

Dit jaar willen we de week binnen een thema houden, namelijk Reizen door de Tijd! De dagen zullen ieder hun eigen doeleinden hebben binnen dit thema, en we zijn benieuwd hoe creatief de kinderen zullen zijn bij de spellen.

 

Maandag: Ontheemde Vreemden (vossenjacht)

Oh nee! De tijdmachine heeft door het afgelopen jaar geen onderhoudt gehad, en toen we het wilde opstarten is het ontploft! Niet alleen zijn er een hoop onderdelen door de tijd heen geslingerd, in de poging om de onderdelen terug te krijgen en de tijdmachine te redden hebben de onderdelen verschillende vreemdelingen mee terug genomen naar onze tijd! Het is aan jullie de taak om deze vreemdelingen te vinden, hun onderdeel te krijgen en de tijdmachine te repareren, zodat we ze allemaal weer naar hun eigen tijd kunnen sturen. Onthoudt de belangrijke sleutelzin die nodig is om de vreemden te vinden: “”Heeft u iets vreemd gezien?”, en red de tijdmachine!

 

Dinsdag: Creaties door de Tijd (huttenbouwen & creatief dag 1).

Eureka! Het is jullie gelukt om alle onderdelen te vinden en de tijdmachine te repareren. Alle vreemden zijn terug in hun eigen tijd. Nu is het moment om jezelf klaar te maken voor het tijdreizen dat jullie gaan doen. Bouw je eigen houten fort of voertuig bij het huttenbouwen, of doe mee met creatief en knutsel je eigen tijdreislogboek, recreëer prehistorische dieren en oefen je danspassen, zodat je volledig voorbereid bent voor de Reis door de Tijd!

 

Woensdag: Creaties door de Tijd (huttenbouwen & creatief dag 2).

Goed werk op jullie creaties tot nu toe. Tijd om je voertuig of fort af te maken en te zien of je een prijs kunt winnen voor de stevigste, meest thematisch of schoonste creatie bij het huttenbouwen! 

En als je in creatief zit, is nu de tijd om de feestdagen van het afgelopen jaar te herleven. De tijdmachine zorgt ervoor dat alle feestdagen tegelijkertijd zijn, zodat jullie er een feestelijke dag van kunnen maken. Daarnaast kun je ook nog mythische wezens recreëren uit klei, zodat je voorbeelden hebt voor als je verschillende wezens zult tegenkomen tijdens het reizen door de tijd.

 

Donderdag: Reizen door de Tijd.

Vandaag is de dag, we gaan eindelijk zelf tijdreizen! Maak je klaar voor een dag vol met koningen en koninginnen, mensen in nood, hersen krakende denkpuzzels en meer feitjes over de geschiedenis dan je weet wat je ermee moet doen! Dankzij jullie harde werk afgelopen maandag is de tijdmachine weer volledig functioneel. Jullie zullen niet alleen door de tijd, maar ook rond de wereld worden gestuurd. Om er nog een beetje spanning aan te bouwen, kun je als groepje per locatie punten winnen om verder over de map te lopen. Het groepje dat als eerste rond de wereld is gegaan heeft gewonnen, en zal rijkelijk worden beloond!

 

Vrijdag: Kinderkermis

Jullie hebben een drukke week achter de rug, en deze vrijdag kunnen jullie vol genieten van een sluitingsdag vol plezier. Van suikerspinnen eten en gezichten schminken, tot springkussens en spookhuizen, de Kinderkermis heeft het allemaal! Ook is er zoals altijd het Rad van Fortuin, waarbij je meerdere keren per dag prijzen kunt winnen met loten die je eerst krijgt, en daarna nog bij kunt kopen. Ieder kind start met een gratis strippenkaart, waardoor ze alles een keer kunnen doen. In de middag kunnen ze nog vrije invul strippenkaarten bij kopen, voor €0.20 per activiteit. Laten we er nog een leuke laatste dag van maken!

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma zoals de starttijden en benodigdheden heden kunt u een kijkje nemen op de website: https://speelmeeuithoorn.nl/programma.php hier vindt u hopelijk al de antwoorden op uw vragen, zo niet? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.


Inschrijven & bijdragen

Vanaf dit moment kunt u zich inschrijven via het webformulier op onze site: https://speelmeeuithoorn.nl/inschrijven.php voor een klein bedrag van €7,- per dag. Voor dit bedrag kunnen wij deze superleuke dagprogramma’s voor ieder kind neerzetten. De inschrijvingen sluiten op zaterdag 14 augustus, waarna er alleen via directe mail of op de dag zelf kan worden ingeschreven bij de inschrijfbalie.

Na een succesvolle inschrijving kunt u het geld in combinatie met het inschrijfnummer en naam van uw kind overmaken naar rekeningnummer: NL24 RABO 0346 7063 35 t.n.v. Stichting Speel Mee Uithoorn. Als niet is betaald vóór het sluiten van de inschrijving (14 augustus) dan kan uw plaats worden vrijgegeven aan anderen.

 

Vrijwilligers & Sponsoren

Stichting Speel Mee had geen 49 keer georganiseerd kunnen worden zonder alle hulp van onze geweldige vrijwilligers en sponsoren. Ook dit jaar hebben wij dan ook weer deze toppers nodig die van de Speel Mee week een succes willen maken. Heeft u een moment de tijd om te helpen of kent u iemand anders die zou mee willen helpen? Dan kunt u zich inschrijven op onze site:  https://speelmeeuithoorn.nl/inschrijven.php Ook als u Speel Mee op een andere manier zou kunnen bijstaan in de vorm van een sponsoring of donatie dan horen wij dit natuurlijk maar al te graag!

 

Hoe kan ik op de hoogte blijven?

Elk jaar sturen wij een bericht naar al onze deelnemers van het afgelopen jaar, waarna de database wordt verwijderd. Zou u toch de rest van het jaar op de hoogte willen blijven, dan hebben we een nieuwsbrief waar U zich voor kunt inschrijven, U hoeft ons alleen een mailtje naar info@speelmeeuithoorn.nl te sturen dat U dit wilt. Vergeet ons niet te volgens op facebook (www.facebook.com/SpeelmeeUithoorn) en Instagram (www.instagram.com/speelmeeuithoorn)

14/07/2021

Nog enkele plekken over

Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad, ondanks de vreemde corona tijden waarin wij momenteel allemaal leven. Zoals u misschien al weet heeft ook deze crisis Speel Mee ook getroffen. Daarnaast hebben wij vanwege persoonlijke omstandigheden binnen het bestuur niet een volledig programma kunnen voorbereiden, zoals u van ons gewend bent. Wel hebben we dit jaar een enkele superleuke dag poldersport in de planning staan, waar nog enkele plekken voor vrij zijn!

Vanwege de coronamaatregelen zijn er dit jaar ook enkele dingen anders dan normaal. Zo is het dit jaar niet mogelijk om zich op locatie in te schrijven voor de activiteit en kan er ook niet contant betaald worden. Daarnaast dienen de ouders, verzorgers en vrijwilligers minimaal een afstand van 1,5 te houden tot elkaar en is het dit jaar niet mogelijk om eerder langs te komen om naar de activiteiten te kijken. Voor de rest is het natuurlijk nog precies dezelfde leuke dag zoals u van ons gewenst bent.

Mochten volgend jaar nog steeds de corona maatregelen van kracht zijn, dan zetten wij ons in om alsnog een week vullend programma neer te zetten. Hier hebben we natuurlijk wel hulp bij nodig, mocht u ons hier op enige manier bij willen en kunnen helpen, stuur ons even een mailtje.

 

02/08/2020

Inschrijvingen 2020 geopend & corona

2020 is een roerig jaar geweest en niet alleen vanwege de corona uitbraak, maar ook vanwege persoonlijke omstandigheden binnen het bestuur. Hierdoor gaat het dit jaar jammer genoeg niet lukken om het volledige weekprogramma te organiseren wat u van ons gewend bent. Daarvoor in de plaats organiseren wij dit jaar wel 1 fantastische dag op donderdag 13 augustus, waarvoor de inschrijvingen vanaf dit moment geopend zijn!

 

Wat is er anders

Vanwege corona gaat er dit jaar een hoop veranderen bij Speel Mee. Zo is het dit jaar alleen maar mogelijk om je vooraf in te schrijven en kan er niet contant betaald worden. Verder dienen de vrijwilligers en de ouders/verzorgers een afstand van anderhalve meter te bewaren en kan er niet gekeken worden als begeleider naar de activiteiten. Ook is er een max gesteld aan het aantal kinderen, omdat er niet genoeg leiding aanwezig kan zijn op 1,5m afstand om de dag veilig te laten verlopen. Dit is dan ook de reden dat veel dagen onder deze omstandigheden dit jaar niet kunnen doorgaan. Deze en de andere maatregelen volgen later nog in een coronaprotocol, die naar iedereen kenbaar worden gemaakt.

Er is echter ook goed nieuws dit jaar. Zo is Speel Mee een samenwerking aangegaan met het armoedeloket van de gemeente. Hierdoor kunnen wij dit jaar 10 plekken vrijgegeven voor kinderen waarvan het van minder zelfsprekend is dat ze elke jaar mee kunnen doen met Speel Mee, vanwege hun financiële situatie konden gaan.

Wat blijft er hetzelfde

Ondanks er dit jaar veel anders moet en we niet al de activiteiten kunnen organiseren die u van ons gewend bent blijft er ook veel hetzelfde. Zo is Speel Mee nog steeds volledig afhankelijk van haar vrijwilligers, sponsoren en donoren om deze activiteiten te organiseren en hebben wij er niet minder zin in dan de andere jaren!

 

14/07/2020

Inschrijvingen 2019 geopend!

De inschrijvingen van Speel Mee 2019 zijn weer geopend met weer een super tof programma

Het programma

Dit jaar begint de Speel Mee week in Uithoorn op maandag 19 augustus en eindigt op vrijdag 23 augustus zoals vanouds hebben wij de gehele week weer allemaal leuke activiteiten op het programma staan:

 

Maandag 19 augustus: Foto speurtocht

Op de eerste dag van de Speel mee week gaan de kinderen in groepjes onder leiding van onze vrijwilligers op een speurtocht door Uithoorn. Welke groep heeft als eerste al de opdrachten voltooid? Misschien is er voor deze kanjers wel een geweldige prijs. Mocht het weer tegenzitten hebben we natuurlijk ook een geweldig binnenprogramma.

 

Dinsdag 20 augustus: Huttenbouwen & creatief

Op de tweede dag van de Speel Mee week kan er gekozen worden uit een tweetal activiteiten; huttenbouwen en creatief. Bij het huttenbouwen krijgen de kinderen de mogelijkheid om gedurende de twee dagen in groepjes een geweldig huttendorp neer te zetten terwijl de echte creatievelingen aan de slag gaan met verschillende knutselwerkjes en kookopdrachten. 

 

Woensdag 21 augustus: Huttenbouwen & Creatief/workshops

Ook op de woensdag valt er te kiezen uit een tweetal activiteiten. Zo kunnen de kids bij het huttenbouwen verder gaan met het bouwen van hun geweldige huttendorp of een geheel nieuwe creatie neerzetten terwijl de creatievelingen de keuze krijgen uit verschillende workshops en knutselwerkjes.

 

Donderdag 22 augustus: Dansen & Workshops bij Dance Centre Uithoorn

Na het grote succes van afgelopen jaar worden er ook dit jaar weer uiteenlopende workshops gegeven bij Dance Centre Uithoorn, waarbij van alles aan bod komt. Meer informatie over de workshops volgt.

 

Vrijdag 23 augustus: Kinderkermis

De vrijdag wordt traditioneel afgesloten met de kinderkermis. Op deze dag kunnen de kinderen uiteenlopende spellen spelen, zoals touwtrekken, karaoke, trampoline voetbal en nog veel meer! Maar een ding staat vast er is altijd prijs.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma zoals de starttijden en benodigdheden heden kunt u een kijkje nemen op de website: https://speelmeeuithoorn.nl/programma.php hier vind u hopelijk al de antwoorden op uw vragen, zo niet? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Inschrijven & bijdragen

Vanaf dit moment kunt u zich inschrijven via het webformulier op onze site: https://speelmeeuithoorn.nl/inschrijven.php voor een kleine bedragen van 5 euro per dag. Voor dit bedrag kunnen wij deze super leuke dagprogramma’s voor ieder kind neerzetten. De voorinschrijvingen sluiten op vrijdag 16 augustus waarna er alleen op de dag zelf kan worden ingeschreven bij de inschrijfbalie voor 7 euro per dag.

Na een succesvolle inschrijving kunt u het geld in combinatie met het inschrijfnummer en naam van uw kind overmaken naar rekeningnummer: NL24 RABO 0346 7063 35 t.n.v. Stichting Speel Mee Uithoorn. Niet betaald voor het sluiten van de inschrijving dan wordt plaats weer vrijgegeven.

 

Vrijwilligers & Sponsoren

Stichting Speel Mee had geen 47 keer georganiseerd kunnen worden zonder al de hulp van onze geweldige vrijwilligers en sponsoren. Ook dit jaar hebben wij dan ook weer deze toppers nodig die van de Speel Mee week een success willen maken. Heeft u een moment de tijd om te helpen of kent u iemand anders die zou mee willen helpen? Dan kunt u zich inschrijven op onze site:  https://speelmeeuithoorn.nl/inschrijven.php Ook als u Speel Mee op een andere manier zou kunnen bijstaan in de vorm van een sponsoring of donatie dan horen wij dit natuurlijk maar al te graag!

 

Ik wil op de hoogte blijven!

Elk jaar sturen wij een bericht naar al onze deelnemers van het afgelopen jaar, waarna de database wordt verwijderd. Zou u toch de rest van het jaar op de hoogte willen blijven vergeet ons dan niet te volgens op facebook (www.facebook.com/SpeelmeeUithoorn/) en Instagram (www.instagram.com/speelmeeuithoorn)

18/07/2019

Het Laatste Nieuws

Lieve vrienden van Speel Mee,

Morgen is het weer zo ver, de Speel Mee week gaat dan echt van start met een sportief programma bij The Beach in Aalsmeer. Maar ook de rest van de week hebben leuke activiteiten op het programma staan. Zo gaan wij dinsdag als vanouds huttenbouwen of creatieve meesterwerkjes maken in en bij Sporthal de Scheg. De woensdag kunnen onze jonge timmermannen verder gaan met hun hutten versieren, waarbij mooie prijzen te winnen vallen, terwijl de andere groep onder andere kaas gaat maken bij Kaasboerderij Clara Maria. Op de donderdag zijn we allemaal te vinden met een nieuw dansprogramma bij Dance Centre Uithoorn.

Inschrijvingen gesloten, plaatsen beschikbaar

De inschrijvingen zijn zowaar gesloten, toch zijn er nog enkele plaatsen op de dag zelf beschikbaar!

 

Maandag:                                          +/- 15 extra plaatsen

Dinsdag Huttenbouwen:                +/- 30 extra plaatsen, vervolgens 10 plaatsen nieuwe leiding

Dinsdag creatief:                             +/- 10 extra plaatsen

Woensdag Huttenbouwen:           +/- 10 extra plaatsen, vervolgens 10 per nieuwe leiding

Woensdag Kaasmaken:                 +/- 20 extra plaatsen

Donderdag:                                       +/- 25 extra plaatsen

Vrijdag:                                              +/- 20 extra plaatsen, vervolgens 10 per nieuwe leiding

 

U kunt uw kind op de dag zelf op locatie inschrijven voor de activiteiten voor 6 euro per dag (contant betalen) of van tevoren contact met ons op te nemen zodat wij de inschrijvingen kunnen voltooien.

 

Gezocht vrijwilligers!

Stichting Speel Mee kan niet bestaan zonder al haar geweldige vrijwilligers. Jammer genoeg hebben wij op de woensdag en de vrijdag nog erg weinig aanmeldingen gehad. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder kinderen mee kunnen doen, maar ook dat de druk voor de vrijwilligers die wel komen helpen toeneemt. Zeker op de woensdag tijdens het afbreken van de hutten is extra hulp altijd welkom.

Kunt u een dagje helpen of heeft u tussendoor even tijd om bijvoorbeeld de broodjes te smeren. Laat het ons dan weten of schrijf u in via onze website.

 

 

26/08/2018

Voorinschrijvingen verlengt

Vanwege de fouten, waardoor er in de eerste week problemen waren met de inschrijvingen hebben wij er toe besloten om de voorinschrijvingen te verlengen tot vrijdag 25 augustus 23:59. Hierna is het alleen nog maar mogelijk om op de dag zelf contant te betalen. 

Het aantal plekken in de voorinschrijvingen blijven afhankelijk van het aantal vrijwilligers die zich aanmelden. Mochten er niet genoeg vrijwilligers zijn dan zijn wij jammer genoeg genoodzaakt de inschrijvingen vooralsnog stop te zetten. 

20/08/2018

Het laatste nieuws

Enige tijd geleden zijn de inschrijvingen voor de 46e editie van de Speel Mee week (27-08-18 / 31-08-18) geopend. Nu is het inmiddels al bijna zover, de Speel Mee week gaat echt van start en in de tussentijd hebben wij niet stil gezeten. 

Fouten op de site

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat inschrijven dit jaar niet bepaald soepel ging. Zoals velen van jullie al hebben vernomen kwam dit door de invoering van ons nieuwe databasesysteem conform de nieuwe privacy wetgeving. Hierdoor heeft de website er enige tijd uitgelegen en was het een tijd niet mogelijk om kinderen van een bepaalde leeftijd in te schrijven. Mocht u enig hinder hebben ondervonden van een van deze fouten, dan bieden wij hiervoor onze oprechte excuses aan. Voor als u hierdoor uw zoon/dochter, of uzelf als leiding, niet heeft kunnen inschrijven, laten wij u bij deze weten dat de site weer volledig werkt.

 

Voorinschrijvingen gaan sluiten

Omdat de Speel Mee week bijna van start gaat, gaan de voorschrijvingen ook binnenkort sluiten. Tot en met 20 augustus kunt u uw zoon/dochter nog via ons online inschrijfformulier aanmelden voor 5 euro per dag, hierna is het alleen nog maar mogelijk om uw zoon/dochter op de dag zelf aan te melden voor het bedrag van 6 euro. Wees er snel bij want VOL=VOL

Mocht u nog vragen hebben over de inschrijvingen, neemt u dan contact met ons op.

 

Programma 2018

Dit jaar hebben we ook weer een geweldig programma samengesteld:

 

Maandag 27 augustus - Sportief programma bij “The Beach” in Aalsmeer

Dinsdag 28 augustus - Creatief in Sporthal "De Scheg" en huttenbouwen

Woensdag 29 augustus – Kaas maken bij Kaasboerderij "Clara Maria" en huttenbouwen

Donderdag 30 augustus - Leef je uit bij "Dansschool Colijn"

Vrijdag 31 augustus – Kinderkermis

Voor meer informatie zie ons online programma

 

Vrijwilligers gezocht

De Speel Mee week kan niet doorgaan zonder de hulp van al onze geweldige vrijwilligers en sponsoren. Mocht u in de week van 27 augustus nog een dagje of een enkel uurtje vrij hebben, dan kunt u ons altijd komen helpen. Zonder voldoende vrijwilligers moeten wij namelijk het maximaal aantal kinderen naar beneden bijstellen en dat zou jammer zijn.

Met name hebben wij voor de volgende dagen nog alle mogelijk hulp nodig:

 

Dinsdag: Huttenbouwen & creatief

Woensdag: Huttenbouwen & afbreken (vanaf 17:00)

Vrijdag: Kinderkermis (bemannen attracties)

 

Natuurlijk is al de hulp de andere dagen ook welkom, zeker tijdens de lunchpauzes (12:00 – 13:00). Voor de bovengenoemde dagen is er echter dringend hulp nodig, zonder nieuwe vrijwilligers gaan deze mogelijk alleen in een andere vorm door.

Heeft u nog vragen over hoe u de Speel Mee week kan helpen? Neem dan contact met ons op

 

Gezocht creatieve helden

Na zich jaren in te hebben gezet voor de stichting en meer dan honderd prachtige creatieve werkjes gemaakt en bedacht te hebben, is ons creatief team er afgelopen jaar definitief mee opgehouden. Om die reden zoeken we weer nieuwe toppers die met hun creatieve vermogen weer honderden kinderen willen verblijden.

 

Mocht u het leuk vinden om met een groep na te denken over de nieuwe knutselwerkjes, stuurt u ons dan een mailtje.

Hopelijk tot in de Speel Mee week!

mail: info@speelmeeuithoorn.nl  

 

15/08/2018

Problemen met inschrijven

Vanwege een technische storing konden er problemen op zijn getreden tijdens het invullen van de geboortedatum, waardoor het inschrijven voor bepaalde leeftijden onmogelijk was. Deze fouten zijn zojuist verholpen, waardoor iedereen zich weer kan inschrijven. 

Deze dagen krijgt iedereen die naar ons gemaild heeft een persoonlijk bericht terug met de stand van zaken. Door de vakanties van de meeste van onze vrijwilligers, heeft dit namelijk onverhoeds vertraging opgelopen, onze excuses hiervoor. 

18/07/2018

Inschrijvingen 2018

Het is weer zover, het programma is rond! Daarom zijn de inschrijvingen voor Speel Mee 2018 vanaf vandaag geopend, schrijf je snel in voordat het te laat is. 
Kijk op onze website voor meer informatie over ons nieuwe programma. 
Speel Mee kan echter niet bestaan zonder onze sponsoren en onze geweldige vrijwilligers. Heb je in de Speel Mee week even tijd, schrijf je dan in als vrijwilliger, anders zijn wij mogelijk genoodzaakt het aantal deelnemers te beperken.

04/07/2018